12 czerwca 2017

Portal wPolityce.pl obchodzi 7 urodziny – zobacz relację live z wyjątkowej uroczystości

Siedem lat temu kilku dziennikarzy stworzyło od podstaw nowy portal wPolityce.pl. Jedyne co mieli, to cel i wizję. Wizję Polski nieco innej, niż ta w której wtedy żyli. To przyświecało przedsięwzięciu, które budowane było od podstaw, od jednego biurka, kilku domowych komputerów i sprawdzonej grupy ludzi.

Medialne przedsięwzięcie rozwijało się, przechodząc wszystkie etapy budowy dużego i prężnego medium. Pozyskiwanie partnerów, poszukiwanie tematów, budowanie sieci autorów, publicystów, korespondentów doprowadziło portal wPolityce.pl do miana jednego z najbardziej opiniotwórczych centrów informacji w naszym kraju.

W poniedziałek 12 czerwca portal wPolityce.pl obchodził będzie jubileusz – 7 rocznicę powstania. To doskonała okazja do wspomnień i podziękowania tym, dzięki którym niewielki portal stał się opiniotwórczym medium, zmieniającym też rolę dziennikarstwa internetowego - stawiającym na profesjonalizm, wysokiej jakości publicystykę i sprawdzone wiadomości.

Podczas urodzin po raz pierwszy wręczone zostaną wyjątkowe nagrody, honorujące osoby, dzięki którym niezależne media przetrwały w trudnej rzeczywistości politycznej i biznesowej po 2010 roku. Redaktor naczelna i twórcy wPolityce.pl wręczą statuetki Biało-Czerwonych Róż wPolityce.pl.

Marzena Nykiel, Jacek i Michał Karnowscy oraz publicyści i dziennikarze portalu będą też mieli okazję opowiedzieć o tworzeniu wolnych i niepokornych polskich mediów w ostatnich latach.

Zapraszamy na transmisje na żywo z uroczystości – w poniedziałek 12 czerwca od godz. 18.00  na www.facebook.com/wPolityce . Partnerami uroczystości urodzinowych jest PKN Orlen i PZU. Relacja z 7 urodzin portalu także na www.wpolityce.pl i w kolejnym wydaniu tygodnika „wSieci”.